понедельник, 19 мая 2014 г.

Трупи терористів загрожують Слов'янську епідемією

Проблема з вбитими бойовиками не місцевого походження у Слов'янську може набути епідеміологічного характеру.
Про це у понеділок на брифінгу в Києві заявив координатор групи "Інформаційний опір" (ІС) Дмитро Тимчук, передає кореспондент Укрінформу.

"Куди їх (трупи вбитих бойовиків у Слов'янську - Ред.) дівати, вони не знають, зараз відбувається підвищення температури, і ця проблема матиме вже епідеміологічний характер. Тобто, якось треба це питання вирішувати, але як вони вирішуватимуть, ми поки що не знаємо", - сказав Тимчук.
За його словами Тимчука, терористи намагалися у вихідні вивезти трупи вбитих до Росії, проте це не вдалося. "Ми повідомляли у вихідні про те, що готується масове вивезення трупів загиблих терористів, зокрема, зі Слов'янська. За нашими даними, ця колона не пройшла, але, проте, була сформована", - зазначив військовий експерт.
Координатор ІС розповів, що вивозити трупи найманців до Росії намагалися тими самими шістьма КамАЗами, які раніше прорвалися через кордон у Луганську область. "За нашими даними, ця техніка повинна була вивозити "двохсотих" (загиблих терористів) вже з території України. Вивезти їх не вдалося. І зараз у них велика проблема, оскільки морги Слов'янська справді переповнені", - додав Тимчук.
Окрім того, як зазначає координатор ІС, керівництво слов'янських терористів, зокрема "народний мер" Пономарьов "виступає на попередження": "розповідає про те, що це трупи українських силовиків, але це, м'яко кажучи, маячня". За словами Тимчука, промова Пономарьова про 650 нібито загиблих українських силовиках якраз стосується саме втрат терористів.
Разом з тим, координатор ІС не відповів на питання кореспондента Укрінформу про загальну кількість вбитих терористів.
"За даними втрат терористів у нас є приблизні дані, але ми їх не озвучуємо. З однієї простої причини: ми не озвучуємо ті цифри, які нам не підтверджують наші спецслужби. У нас у цьому плані велика розбіжність. Тому ми відійшли від назви цифр. Ми не вступаємо у полеміку з держструктурами", - сказав він.
Нагадаємо, що російський журналіст Аркадій Бабченко, який перебуває в зоні АТО, раніше повідомляв, що втрати бойовиків під Слов'янськом лише 17-18 травня становили близько ста чоловік.

Комментариев нет:

Отправить комментарий