вторник, 20 мая 2014 г.

Перших людей винних у вбивстві майданівців, заарештовано, – Ярема

Сім людей, винних у вбивстві майданівців, заарештовано, – Ярема

За словами першого віце-прем'єра Віталія Яреми, частина винних у вбивстві активістів Майдану впродовж 18-20 лютого перебуває у східних регіонах та в окупованому Криму. Проте зараз уже сім людей заарештовано, решту – оголошено в розшук.


Він визнав, що є недоліки в організації розслідування, оскільки, за його словами, велика кількість особового складу спецпідрозділів перебуває в розшуку, зокрема спецпідрозділу «Беркут», передає Lb.

Окрім того, додав Ярема на брифінгу в Кабміні, чимало зброї, яку використовували у вбивстві, зникла з підрозділів МВС.

Він додав, що сьогодні ця зброя працює в Криму, Луганську та Донецьку. При цьому, за словами Яреми, цієї зброєю користуються і терористи, і люди, які причетні до масового розстрілу людей в центрі Києва.

«Сьогодні сім осіб заарештовано, а решта оголошені в розшук», – відзвітував перший віце-прем'єр.

Посилаючись на таємницю розслідування, прізвищ підозрюваних Ярема не називав.

Загалом, за словами Яреми, слідство встановило винних у вбивстві 46 зі 106 активістів Майдану, які загинули 18-20 лютого в ході зіткнень.

Він запевнив, що є перелік посадових осіб – виконавців та організаторів, які оголошені в розшук, зокрема в міжнародний. Проводяться також, за його словами, і слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на їх затримання.

Комментариев нет:

Отправить комментарий