вторник, 20 мая 2014 г.

Китай не захотів купувати російський газ у "Газпрому"

У підсумковому списку документів, підписаних за підсумками візиту в Китай президента Росії Володимира Путіна в Шанхай контракт на поставки "Газпрому" не значиться

У попередньому проекті підсумкових документів був пункт по "Газпрому" і східному маршруту, але підписано угоду в результаті не було, пишуть"Ведомости" з посиланням на джерело в делегації.
Візит не закінчений, по газу прогрес істотний, "може бути підписаний у будь-який момент", сказав прес-екретар Путіна Дмитро Пєсков про контракт "Газпрому" з китайською CNPC.
За його словами, на переговорах по газу досягнуто суттєвого прогресу, переговори будуть продовжені і сьогодні. На момент підготовки матеріалу представник «Газпрому» на питання «Ведомостей» не відповів.
Переговори про постачання російського газу в Китай йдуть з 2004 р. Спочатку обговорювалися два маршрути - західний і східний - із загальним обсягом поставок до 70 млрд куб. м на рік. Але в березні 2013 було вирішено обмежитися тільки східним маршрутом з об'ємом до 38 млрд куб. м на рік. Він передбачає будівництво газопроводу "Сила Сибіру" в створі ССТО від Чаяндінского родовища в Якутії до Владивостока з відведенням на Китай в районі Благовещенська . Поставки також планується здійснювати з Південно-Киринского родовища на шельфі Сахаліну.
Основним спірним моментом в переговорах залишається ціна на газ і формула її індексації.

Комментариев нет:

Отправить комментарий